KASTEEL VAN DE ZWARTE PANTER

Een zeven meter hoog houten kasteel. Met zes torens, twee glijbanen, een kabelbaan en een schavot. Vrijwilligers van de speeltuin bouwden 'Het Kasteel van de Zwarte Partner' in een tijdsbestek van drie jaar.

201506 DSC_0966_920 

"Kinderen zijn erg enthousiast en ze willen graag weten wat er in het klimtoestel zit. De glijbanen en de kabelbaan worden veel gebruik, en nu we het certificaat voot de keuring binnen hebben is er geen houden meer aan. maar het mooiste van alles is dat het kasteel ook toegankelijk in voor kinderen mer een beperking. voorzichtig omhoog lopen of met een rolstoel is mogelijk gemaakt dmv een oprijbaan. Zo kan iedereen bij de spelltjes komen, en samen spelen.

'Hier kunnen wij GOED spelen' staat voor de toegankelijkheid in de speeltuin. Speeltuin Assendorp mag zich officieel een 'toegankelijke' speeltuin noemen. "Een speeltuin moet leuk zijn en iedereen is welkom. Zo ook kinderen met een handicap. Nuso, een organisatie die streeft naar veilige en uitdagende speeltuinen vroeg in 2012 speeltuin Assendorp mee te doen aan het project 'Samen Spelen' van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Zodoende zijn er aanpassingen gedaan en voelt iedereen zich welkom", aldus Haverkort.


mede mogelijk gemaakt door-breed a4 ProvincieOVERIJSSELbijgesneden

 

 

 

Het kasteel van de zwarte panter wacht op jullie.

vanaf  1 november 2019

Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag
14:00 - 16:00
De tuin is alleen open als de toezichthouder het weer goed acht.


Vanaf 29 maart weer normaal geopend.

Maandag t/m vrijdag van 1400 tot 1730 uur.

Zaterdag van 1400 tot 1700 uur.

ZON- & FEESTDAGEN
GESLOTEN