Numismatische Kring Kampen-Zwolle EO

Weten jullie dat er in Zwolle een numismatische kring bestaat, of gewoon gezegd een muntenclub, genaamd: "De Duit - ZWOLLE" . Sommigen zeggen dat wij een leuke vergadering hebben. Wij danken ons bestaan aan een zekere bakker Nieborg van de Molenweg, die een adverstentie in de toenmalige Zwolse Courant plaatste. Muntenverzamelaars gezocht klonk het daarin.

 

De eerste bijeenkomst was op 29 oktober 1974 en dat is tevens het jaar van oprichting. Na onze start zijn wij na wat omzwervingen in het clubgebouw van Speeltuinvereniging Assendorp terechtgekomen. Daar hebben we sinds 1978 onze bijeenkomsten. Sinds 1 januari 2007 is De Duit - ZWOLLE gefuseerd met de numismatische kring MONETA CAMPENSIS uit Kampen. Vanaf die datum heten wij Numismatische Kring KAMPEN-ZWOLLE EO. Van september tot en met april houden wij bijeenkomsten  op de 3e maandag van de maand van 20:00 - 22:00 uur. Binnen onze vereniging verzamelt men van alles, zoals penningen, munten en papiergeld. Ook wordt er veel informatie uitgewisseld door middel van lezingen. Ook vertellen wij elkaar de laatste nieuwtjes op numismatisch gebied.

Bent u na dit te hebben gelezen geïnteresseerd geraakt in onze kring, neemt u dan voor meer informatie contact op met Bert Bouwhuis (038 - 421 81 47)

 

Het kasteel van de zwarte panter wacht op jullie.

vanaf  29 februari

WOENSDAG t/m VRIJDAGMIDDAG.
14:00 - 16:30
De tuin is alleen open als de toezichthouder het weer goed acht.
ZATERDAG
GESLOTEN

Vanaf 29 maart weer normaal geopend.

Maandag t/m vrijdag van 1400 tot 1730 uur.

Zaterdag van 1400 tot 1700 uur.

ZON- & FEESTDAGEN
GESLOTEN