Nieuw bestuur 2023

v.l.n.r. Sander van Dijk Marc Haverkort Mark Oldengarm Eline Westervaarder

 

Nieuw bestuur aangetreden Speeltuinvereniging Assendorp
“Veiligheid en verbondenheid in de wijk voorop”

Speeltuinvereniging Assendorp heeft onlangs haar deuren gesloten voor het winterseizoen. Met de jaarlijkse wintersluiting breekt er ook een nieuw tijdperk aan voor de vereniging. Per 1 november 2022 is de meerderheid van het bestuur en een aantal vaste vrijwilligers gestopt en nemen o.a. nieuwe bestuursleden uit de wijk het stokje over.

Maatschappelijke functie in glorie herstellen
“We hebben grote sociale ambities met Speeltuinvereniging Assendorp en zullen ons daar de komende tijd op richten. Wat we belangrijk vinden is de verbindende en maatschappelijke functie die de speeltuin en het bijbehorende gebouw in de wijk hadden, in glorie te herstellen.” aldus nieuw bestuurslid Eline Westervaarder.

Westervaarder grijpt samen met buurtbewoners en tevens nieuwe bestuursleden Mark Oldengarm en Sander van Dijk de winterperiode aan om orde op zaken te stellen. ‘Oud’ bestuurslid Marc Haverkort blijft in zijn functie als penningmeester actief bij de vereniging waardoor er veel kennis bewaard is gebleven in het bestuur.

Aantrekken vrijwilligers uitdaging
“We zijn dankbaar voor alle inspanningen die het oude bestuur en vaste vrijwilligers hebben geleverd. Zij hebben voor veel (speel)plezier gezorgd. Ook hebben we gezien dat zij veel werkzaamheden zoals groenonderhoud en toezicht houden zelf hebben opgepakt. Als nieuw bestuur staan wij nu voor de uitdaging om nieuwe vrijwilligers te enthousiasmeren voor dit soort taken” aldus secretaris Sander van Dijk. “Wij pakken dit op naast onze betaalde banen dus wij zullen afhankelijker zijn van andere leden om mee te helpen de vereniging verder te laten bloeien.”

Veililgheid en verbondenheid
Op korte termijn gaat het bestuur aan de slag met veiligheid en onderhoud van de speeltoestellen. Ook moeten er verenigingsaangelegenheden zoals administratie, statuten en verhuur in kaart worden gebracht, geactualiseerd en toekomstbestending gemaakt. Vervolgens willen zij nieuwe vrijwilligers aantrekken. Eline Westervaarder: “Iedereen die een handje mee wil helpen, is zeer welkom! Ook kunnen buurtbewoners en leden vanaf nu ook verwachten dat we zichtbaarder zullen zijn en actiever mensen inschakelen. Zo kunnen we samen in de wijk werken aan onderlinge verbondenheid door middel van de speeltuin; een geweldige stip aan de horizon!”

Speeltuinvereniging Assendorp opent het speelseizoen op zaterdag 1 april 2023. Geïnteresseerd om mee te helpen in de speeltuin? Kom met ons in contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naar www.speeltuinassendorp.nl.

 

Kasteel door keuringsintituut gekeurd

Het kasteel van de zwarte panter is nu officeel goedgekeurd.

Na 4 jaar bouwen en fondsen werven is het eindelijk zover. Het kasteel mag open. Het keurmerkinstituut heeft goedkeuring verleend en het bijbehorende certificaat is binnen. Er moet hier en daar nog een likje verf op, voor het gezicht. Maar de bezoekers mogen er helemaal door. Dus kom glijden klimmen, kruipen en avonturier er op los.

 

Speeltuin Assendorp toegankelijk voor kind met handicap

De Speeltuinbende onthult op zaterdag 17 mei 2014 om 13:00 uur, bij de heropening van speeltuin Assendorp in Zwolle, het bord ‘Hier kunnen wij GOED samen spelen’. Het bord geeft aan dat kinderen met en zonder handicap optimaal in deze speeltuin samen kunnen spelen.

Lees meer...

Op dit moment is speeltuin Assendorp gesloten. Vanaf 1 april 2023 is iedereen weer welkom!