Speeltuin Assendorp toegankelijk voor kind met handicap

De Speeltuinbende onthult op zaterdag 17 mei 2014 om 13:00 uur, bij de heropening van speeltuin Assendorp in Zwolle, het bord ‘Hier kunnen wij GOED samen spelen’. Het bord geeft aan dat kinderen met en zonder handicap optimaal in deze speeltuin samen kunnen spelen.

Ook het nieuwe klimkasteel wordt geopend. De Speeltuinbende een team van kinderen met en zonder handicap die in Nederland speelplekken test op toegankelijkheid en bespeelbaarheid, heeft de tekeningen van het klimkasteel beoordeeld. Naar aanleiding van de beoordeling hebben de vrijwilligers van de speeltuin het kasteel gebouwd en toegankelijk gemaakt voor álle kinderen.

Helaas zijn niet veel speelplaatsen in het land toegankelijk voor kinderen met een handicap. Bijvoorbeeld omdat de toestellen niet bereikbaar of bespeelbaar zijn met een rolstoel. De Speeltuinbende wil hier verandering in brengen. Het team is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, NSGK. Deze stichting streeft ernaar om de toegankelijkheid van 25 speeltuinen te verbeteren zodat ze als voorbeeld kunnen dienen voor andere speelvoorzieningen in heel Nederland. Assendorp in Zwolle is een van die voorbeelden.

Op dit moment is speeltuin Assendorp gesloten. Vanaf 1 april 2023 is iedereen weer welkom!